serious gaming

honda-eco-trainer

Serious Gaming wordt steeds vaker toegepast in alledaagse dingen. Zo komt Honda dit voorjaar met een nieuw model de Insight. Een hybride auto waarvoor Eco-training ontwikkeld is. Eco-training heeft als doel de automobilist brandstof te laten besparen onder dagelijks rijomstandigheden. Uit het persbericht van Honda:
Een snelheidsmeter met wisselende achtergrondkleur maakt deel uit van de coachingfunctie die de bestuurder motiveert om zuinig te rijden. De scorefunctie biedt over een langere periode feedback over de rijtechnieken van de bestuurder door middel van grafische boomblaadjes. Deze groeien met de tijd als de bestuurder zichzelf een vloeiende rijstijl aanleert die de brandstofefficintie vergroot. De aantrekkelijke scorefunctiedisplay maakt het heel eenvoudig en leuk om zuinig te leren rijden.
Dit is, denk ik, vele malen effectiever dan welke overheidscampagne dan ook om zuinig reiden te stimuleren. Vooral om dat het ‘LEUK’ is en omdat je het zelf doet op de plek waar het er toe doet. Dat zou design dus effectiever kunnen maken dan communicatie.
Alleen jammer, voor de volledige experience, is dat die nieuwe Honda Insight aan de buitenkant net zo lelijk is als de Toyota Prius ;-)

Advertisements

0 Responses to “serious gaming”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Archives

Advertisements

%d bloggers like this: