2019 volgens Microsoft

Microsoft is gaan samenwerken met techneuten, gebruikers en consumenten om met een visie te komen over hoe wij technologie over 10 jaar gaan gebruiken.
Het toverwoord lijkt ’emerging’; digitale middelen (telefoons en computers lijken ineens zo’n verouderd begrippen) vloeien in elkaar over. Zowel in hoe als in waar je het gebruikt.
Mooi gemaakte film en waarschijnlijk ook mooier dan de werkelijkheid gaat worden straks. Opvallend is ook dat er vooral veel Apple-achtig gedrag in de user interface zit en Microsoft heeft goed gekeken naar het morphconcept van Nokia en Cambridge. Ook opvallend veel Minority Report-achtige gadgets trouwens (uit 2002).
Als we deze dingen bij elkaar leggen ontstaat er kenlijk een sterke behoefte bij gebruikers naar vooral user interfaces op menselijk formaat; helder, duidelijk, toegankelijk, logisch in gedrag, stuurbaar. Zonder daarvoor eerst een user-bible te hoeven lezen. Alleen jammer dat zoveel door de Microsoft besturingssystemen aangestuurde divises van nature helemaal nog niet zo gebruikersvriendelijk en toegankelijk zijn. Ik hoop voor ze dat ze dat over 10 jaar wel gaat lukken.

Advertisements

1 Response to “2019 volgens Microsoft”  1. 1 User interface « Inspirationspam Trackback on 10/06/2009 at 08:38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Archives

Advertisements

%d bloggers like this: