Playing For Change…

… Peace Trough Music. Mark Johnson en Jonathan Walls hebben de afgelopen 3 jaar over de wereld gereisd met een camera en een mobile geluidsstudio op zoek naar muzikale inspiratie. Onderweg ontdekte zij de verbindende kracht van muziek. Uiteindelijk leidde dit tot de documentaire Playing For Change, Peace Trough Music en een stichting die de wereld wil samenbrengen door muziek en hulpmiddellen daarvoor wil leveren aan muziekanten. Het leidde ook tot deze videoclip waar muziekanten van over de hele wereld, die elkaar nog nooit ontmoet hebben, samen ‘stand by me’ uitvoeren.
Inmiddels is Playing For Change ook aangesloten bij (RED) WIRE, een online music magazine dat je muziek laat ontdekken en tegelijkertijd voor medicijnen tegen HIV in Afrika zorgt.
Muziek als (positief) communicatiemiddel. LinkedIn door muziek. Of hiermee de wereld verenigd wordt en het vrede op aarde gaat brengen betwijfel ik, maar ik wordt wel helemaal blij van deze clip. Het verenigd in ieder geval wel muziekanten met elkaar. Spread the music! zou ik zeggen.

Een aantal jaar gelden maakte Saatchi & Saatchi (Nederland) een commercial voor Dance4Life, waarin een vergelijkbare gedachte gecommuniceerd wordt. Met de muziek van Tiësto en Maxi Jazz als basis. Wordt ik ook al zo blij van ;-)

Check:
Playing For Change
(RED) WIRE
Dance4Life

Advertisements

0 Responses to “Playing For Change…”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Archives

Advertisements

%d bloggers like this: