User interface

Of: wat kunnen we leren van de gaming industrie voor internet gebruik en beleving?

Zowel Sony (EyeToy voor PS3) als Microsof (Project Natal voor Xbox) kwamen vorige week op de E3 videogame expo met een antwoord op de Wii. Beiden merken ontwikkelde een nieuwe motioncontrole, dat gebruik maakt van video sensor, waarbij je bij Microsoft helemaal geen controles meer in je hand hebt. Via een camera detecteert en reageert het systeem op jou bewegingen.
Beide bedrijven hebben nog niet aangegeven waneer  ze er mee op de markt gaan komen.

In dit genre ook een interessante film

Interessante ontwikkelingen, waarbij Nintendo al een paar jaar het voortouw genomen heeft. Spannend zou het nu zijn als de essentie van het gebruikersgedrag vertaald zou kunnen worden naar, bijvoorbeeld, on-line schopping of andere online toepassingen.
Internet kan steeds meer manieren gebruikt en beleefd worden, denk daarbij aan alle widgets en apps (internet-based aplicaties die buiten de internet browser plaats vinden ) die momenteel beschikbaar zijn voor  je PC. Mooie manieren om buiten je browser internet te kunnen ervaren. Alleen gebruik je hierbij nog steeds je muis en keyboard als (motion)controle.
Daarnaast is de mobiele (smart)telefoon een steeds belangrijker middel om internet te gebruiken, waarbij de iPhone in gedrag het meest gebruikersvriendelijk is.
De game-console staat ook steeds vaker in verbinding met internet. De ontwikkelingen van motioncontrole die voor de gaming industrie gebruikt wordt zou dus ook goed gebruikt kunnen worden voor (thuis)gebruik van internet, waarmee het ‘desk’ gevoel van de PC een hele andere zou kunnen worden. Interessant, online shopping via je game console, die reageert op je stemgeluid en bewegingen.

Meer info over dit onderwerp: Fast Company

Lees ook:
everything that can be…. will be!
Everything that can be… will be! part 2
Next generation e-commerce interface
2019 volgens Microsoft

Advertisements

0 Responses to “User interface”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Archives

Advertisements

%d bloggers like this: